Oficiali ai ONU suspectează că miliţiile proguvernamentale sunt responsabile de masacrul din Hula

Un înalt responsabil al ONU a declarat marţi că are bănuieli puternice că shabbiha, o miliţie proguvernamentală, este implicată în masacrul din Hula, din centrul Siriei.

181 afișări
Imaginea articolului Oficiali ai ONU suspectează că miliţiile proguvernamentale sunt responsabile de masacrul din Hula

Oficiali ai ONU suspectează că miliţiile proguvernamentale sunt responsabile de masacrul din Hula (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Conform adjunctului secretarului general al ONU responsabil cu operaţiunile de menţinere a păcii, Herve Ladsous, o parte dintre cele 108 persoane ucise în Hula au murit după explozia unor obuze şi "din cauza unor arme grele", Guvernul sirian "fiind fără dubiu responsabil".

"Doar Guvernul sirian foloseşte blindate, tunuri şi mortiere", a declarat acesta în timpul unei conferinţe de presă.

Alte victime au fost ucise cu arme albe, a adăugat Ladsous, "ceea ce indică, cu precădere, implicarea membrilor «shabbiha». Există bănuieli puternice că «shabbiha» sunt implicaţi în această tragedie din Hula, precum şi zvonuri că ei sunt implicaţi şi în alte cazuri" de violenţă din Siria.

"Nu văd nici un motiv să cred că un al treilea element ar fi implicat" în acest masacru, a menţionat responsabilul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici