Oficiali occidentali în misiuni de stingere a focului: Josep Borrell merge în Liban, Antony Blinken se află Israel

Josep Borrell, şeful diplomaţiei Uniunii Europene, încearcă să preîntâmpine transformarea conflictului Israel-Hamas într-un război regional, potrivit Sky News.

240 afișări
Imaginea articolului Oficiali occidentali în misiuni de stingere a focului: Josep Borrell merge în Liban, Antony Blinken se află Israel

Oficiali occidentali în misiuni de stingere a focului: Josep Borrell merge în Liban, Antony Blinken se află Israel

Josep Borrell va rămâne în Liban până duminică, în timp ce ciocnirile dintre forţele israeliene şi militanţii Hezbollah riscă să se transforme într-un conflict regional.

Borrell va „sublinia din nou necesitatea de a avansa eforturile diplomatice cu liderii regionali”, se arată într-o declaraţie a UE.

Vizita diplomatului european coincide cu cea a secretarului de stat al SUA Antony Blinken, în Israel. Călătoria diplomatului american are acelaşi scop, de a reduce tensiunile regionale.

Tensiunile din regiune s-au agravat în ultimele zile după moartea liderului Hamas Saleh al Arouri. Acesta a fost ucis marţi, într-un atac cu drone în Beirut. Israelul nu a revendicat atacul, dar Hasan Nasrallah, liderul Hezbollah, a jurat răzbunare.

În replică, Benjamin Netanyahu, premierul israelian, a avertizat că Beirutul va fi transformat „în Gaza” dacă Hezbollah va începe un război total.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
liban,
borrell,
vizită

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici