Oficialii palestinieni denunţă ocupaţia Ierusalimului de Est

Oficialii palestinieni au acuzat luni Israelul că încearcă să reducă la tăcere orice voce care denunţă ocupaţia după închiderea unui centru de presă palestinian, deschis la Ierusalim pentru vizita Papei Benedict al XVI-lea.

138 afișări
Imaginea articolului Oficialii palestinieni denunţă ocupaţia Ierusalimului de Est

Oficialii palestinieni denunţă ocupaţia Ierusalimului de Est (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Această închidere "este o tentativă a reprima vocea palestiniană care spune lumii că Ierusalimul este ocupat", a precizat muftiul Ierusalimului, Mohammad Hussein.

"Ce vrem să spunem este că Ierusalimul de Est este ocupat şi că poporul palestinian în ansamblul său nu acceptă ca acest oraş să facă parte din Israel", a declarat Rafiq al-Husseini, directorul biroului preşedintelui Autorităţii palestiniene Mahmoud Abbas.

Abatele Pierre Madros, consilierul patriarhului latin din Oraşul Sfânt, Monseniorul Fouad Twal, a reiterat că "Ierusalimul de Est nu este Israel".

Centrul de presă israelian, deschis duminică într-un hotel din zona estică a Oraşului Sfânt, ar fi trebuit să funcţioneze pe toată durata vizitei Papei, care a sosit luni în Israel pentru a efectua un sejur de cinci zile în cadrul căruia va vizita Bethleemul în Cisiordania.

O conferinţă de presă urma să aibă loc cu puţin înainte de închiderea sa în prezenţa muftiului şi a fostului patriarh latin din Ierusalim, Michel Sabbah.

Potrivit purtătorului de cuvânt al poliţiei israeliene Mickey Rosenfeld, închiderea centrului de presă a avut loc "din ordinul ministrului pentru Securitate Internă (Yitzhak Aharonovitch) care este abilitat să ordone închiderea oricărei organizaţii sau eveniment din Ierusalim legat de Autoritatea Palestiniană".

Israelul a interzis toate activităţile oficiale palestiniene din Ierusalimul de Est în timp ce palestinienii vor să facă din oraş capitala viitorului lor stat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici