Ofiţeri SBU efectuează percheziţii la sediile Ria Novosti şi RT din Ucraina. Un jurnalist, reţinut

Ofiţerii Serviciului ucrainean de Securitate (SBU) au efectuat, marţi, percheziţii la sediul agenţiei Ria Novosti şi la sediul televiziunii RT din Ucraina, iar un jurnalist a fost reţinut în cadrul operaţiunilor, a anunţat, Olena Gitlianska, purtătorul de cuvânt al SBU, relatează site-ul Unian.

1471 afișări
Imaginea articolului Ofiţeri SBU efectuează percheziţii la sediile Ria Novosti şi RT din Ucraina. Un jurnalist, reţinut

Ofiţeri SBU efectuează percheziţii la sediile Ria Novosti şi RT din Ucraina. Un jurnalist, reţinut

Jurnalistul Kiril Vîşinski a fost reţinut în cadrul operaţiunii.

Purtătorul de cuvânt al SBU a confirmat pe pagina sa de Facebook operaţiunea şi a precizat că a fost deconspirată o reţea de presă supusă Moscovei care este folosită în acţiunile hibride ale Rusiei contra Ucrainei.

”Forţele de ordine au stabilit că aceste instituţii media au fost folosite de un stat agresor în contextul războiului hibrid împotriva Ucrainei. Ancheta este în plină desfăşurare”, a anunţat Gitlianska.

Sediile RIA Novosti şi RT se află în aceeaşi clădire din centrul Kievului.

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a afirmat că acţiunile SBU sunt ”revoltătoare” şi a cerut organizaţiilor internaţionale să adopte o poziţie severă, avertizând că Rusia va întreprinde măsuri similare.

”Până acum ştim că au avut loc acţiuni în forţă împotriva instituţiilor de presă ruseşti. Asta este suficient pentru o poziţie fermă. Vom acţiona agresiv pentru a proteja interesele instituţiilor de presă din Rusia”, a avertizat Peskov, citat de site-ul agenţiei de presă Reuters.

Relaţiile dintre Kiev şi Moscova s-au deteriorat constant după anexarea ilegală a Crimeei în 2014 de către Rusia şi în contextul sprijinului acordat de Moscova separatiştilor din estul Ucrainei. Guvernul de la Kiev susţine că Rusia duce un război hibrid împotriva Ucrainei, prin răspândirea de informaţii false şi propagandistice şi prin lansarea de atacuri cibernetice asupra insituţiilor guvernamentale din Kiev.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici