Olaf Scholz a declarat că Germania nu va trimite avioane de luptă Ucrainei

Germania cu siguranţă nu va trimite avioane de luptă în Ucraina, a declarat miercuri cancelarul Olaf Scholz, după ce Statele Unite au respins oferta Poloniei de a-şi transfera avioanele MiG-29 de fabricaţie rusească la o bază americană din Germania.

1193 afișări
Imaginea articolului Olaf Scholz a declarat că Germania nu va trimite avioane de luptă Ucrainei

"Am furnizat tot felul de materiale de apărare şi... am trimis arme despre care v-am spus, dar este de asemenea adevărat că trebuie să ne gândim foarte atent la ceea ce facem concret şi, cu siguranţă, avioanele de război nu fac parte din asta", a declarat Scholz la o conferinţă de presă cu premierul canadian Justin Trudeau.

Întrebat dacă Germania se opune în mod categoric unei interdicţii asupra importurilor de energie rusească, Scholz a spus că de câteva luni lucrează la reducerea dependenţei ţării de importurile de combustibili fosili. "Există multe chestiuni tehnice care trebuie abordate", a spus el, potrivit Reuters

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici