Olaf Scholz face apel la o reformă a normelor privind migraţia în UE şi vrea încheiera unor noi acorduri comerciale

  • Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, i-a îndemnat, marţi, pe partenerii din Uniunea Europeană să lucreze "cu toată forţa" pentru a finaliza o reformă a normelor privind migraţia în cadrul blocului comunitar înainte de alegerile europarlamentare de anul viitor.
  • De asemenea, acesta a solicitat încheierea rapidă a unor noi acorduri comerciale.
553 afișări
Imaginea articolului Olaf Scholz face apel la o reformă a normelor privind migraţia în UE şi vrea încheiera unor noi acorduri comerciale

Vorbind în Parlamentul European de la Strasbourg cu ocazia Zilei Europei, Scholz a lăudat un acord recent la care au ajuns europarlamentarii, care revizuieşte pactul UE privind azilul şi migraţia. El a pledat "urgent" pentru ca toate instituţiile UE să ajungă acum la un acord comun înainte de alegerile pentru Parlamentul European din primăvara anului viitor.

Acest lucru ar deschide, de asemenea, oportunităţi economice pentru ţările UE, a adăugat cancelarul german.

"Putem profita de un lucru chiar mai mult decât înainte: În multe părţi ale Europei, avem acum nevoie urgentă de muncitori, de asemenea din ţări terţe", a declarat Scholz, potrivit POLITICO.

Observaţiile lui Scholz vin pe fondul unui aflux tot mai mare de migranţi ilegali în UE, precum şi al provocării pe care o reprezintă faptul că multe ţări, precum Marocul, sunt reticente în a primi înapoi cetăţeni ale căror cereri de azil sunt respinse în Europa.

În timpul discursului său de la Strasbourg, Scholz a avertizat, de asemenea, că Beijingul devine din ce în ce mai mult un concurent şi un rival pentru UE şi a cerut încheierea "rapidă" a acordurilor comerciale ale UE cu Mercosur, Mexic, India, Indonezia, Australia şi Kenya.

UE nu trebuie să continue negocierile "ani de zile fără rezultate", altfel alte ţări precum China vor stabili viitoarele standarde globale de mediu şi sociale, a subliniat Scholz. Aceste remarci au vizat în special acordul cu blocul sud-american Mercosur, care este în curs de negociere de aproape 25 de ani şi pe care ţări precum Germania doresc să-l adopte în cursul acestui an.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici