Olaf Scholz merge la Casa Albă să discute ajutorul SUA pentru Ucraina /Temerile Europei privind impasul financiar pentru Ucraina cresc

Preşedintele american Joe Biden şi cancelarul german Olaf Scholz se întâlnesc, vineri, la Washington, pentru a discuta blocajul financiar al Washingtonului pentru Ucraina, notează Associated Press.

460 afișări
Imaginea articolului Olaf Scholz merge la Casa Albă să discute ajutorul SUA pentru Ucraina /Temerile Europei privind impasul financiar pentru Ucraina cresc

Olaf Scholz merge la Casa Albă să discute ajutorul SUA pentru Ucraina/Temerile Europei privind impasul financiar pentru Ucraina cresc

Întâlnirea are loc în contextul în care în această săptămână, Congresul a blocat un proiect de lege care prevedea un pachet de ajutor militar pentru Ucraina şi Israel în valoare de 118 miliade de dolari.

Olaf Scholz este pregătit să reitereze argumentul invocat de Joe Biden de luni de zile, acela că înfrângerea Ucrainei pe câmpul de luptă ar pune în pericol Occidentul şi pe aliaţii săi. Totodată, cancelarul german va aduce în discuţie şi faptul că Germania nu a oprit ajutoarele pentru Ucraina, chiar dacă bugetul ţării a fost restrâns.

Potrivit AP, Scholz a declarat că renunţarea la sprijinul acordat Kievului ar putea avea consecinţe mai costisitoare pentru guvernele occidentale pe termen lung. Totodată, cancelarul Germaniei va aduce în discuţie şi faptul că ţările membre UE au deschis calea Ucrainei de a adera la blocul european, în vreme ce Germania are în plan să livreze armament Kievului în valoare de 7 miliarde de euro.

Săptămâna trecută, republicanii au blocat un pachet bipartizan de 118 miliarde de dolari, printre măsuri regăsindu-se şi ajutoare pentru Ucraina şi Israel. Motivul respingerii proiectului a fost faptul că SUA nu îşi pot permite să cheltuiască miliarde de dolari din contribuţiile americanilor în războiul dintre Rusia şi Ucraina, Europa fiind cea care ar trebui să sprijine Kievul mai mult în acest sens.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici