SUA: Iniţiativă legislativă de 118 miliarde de dolari pentru securitatea graniţelor/ Printre prevederi, ajutor pentru Ucraina şi Israel

  • Senatul SUA a propus, duminică, un proiect de lege bipartizan pentru securitatea frontierelor, în valoare de 118 miliarde de dolari, care ar prevede şi un ajutor pentru Ucraina şi Israel.
  • Proiectul a fost respins de Opoziţie, notează Reuters.
126 afișări
Imaginea articolului SUA: Iniţiativă legislativă de 118 miliarde de dolari pentru securitatea graniţelor/ Printre prevederi, ajutor pentru Ucraina şi Israel

Sursa foto: Unsplash

Iniţiativa Senatului a fost criticată de preşedintele Camerei Reprezentanţilor, Mike Johnson, care a declarat că proiectul va fi ,,mort la sosire” dacă va ajunge pe masa lui. ,,Acest proiect de lege este chiar mai rău decât ne aşteptam şi nu va fi nici pe departe în măsură să pună capăt catastrofei de la graniţă pe care preşedintele a creat-o", a declarat el într-un comunicat pe X.

În schimb, preşedintele american Joe Biden a lăudat pachetul propus de către Senat, care mai prevede şi măsuri privind migraţia, cerând Congresului ,,să se unească şi să adopte rapid acest acord bipartizan”.

Păreri împărţite

Potrivit Reuters, iniţiatorii proiectului de lege au declarat că vor merge mai departe cu propunerea legislativă, în pofida opoziţiei şi a lui Donald Trump. Liderul majorităţii din Senat, Chuck Schumer, a declarat că va lua măsuri pentru a organiza miercuri un vot iniţial asupra proiectului de lege.

Unii democraţi progresişti sunt de părere că măsura nu produce niciun efect celor 11 milioane de persoane fără documente, care îşi doresc cetăţenia americană şi care trăiesc în SUA de mulţi ani.

Senatoarea independentă Kyrsten Sinema a declarat, conform Reuters, că legislaţia va securiza frontiera sudică a SUA, inclusiv prin solicitarea Departamentului pentru Securitate Internă de a ,,închide" temporar frontiera pentru majoritatea migranţilor dacă există o medie de peste 5.000 de încercări de trecere pe zi, timp de şapte zile.

Dacă această iniţiativă a Senatului ar deveni lege, ar marca cele mai importante schimbări în domeniul imigraţiei şi securităţii frontierelor SUA din ultimele decenii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici