Şeful armatei ucrainene, Valeri Zalujnîi, a fost demis. Zelenski spune că a venit timpul pentru o schimbare

  • Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat joi că s-a întâlnit cu şeful armatei, Valeri Zalujnîi, şi că a venit timpul pentru schimbări în conducerea armatei.
  • Zelenski spune că generalul ar trebui să rămână "în echipa sa".
1360 afișări
Imaginea articolului Şeful armatei ucrainene, Valeri Zalujnîi, a fost demis. Zelenski spune că a venit timpul pentru o schimbare

Zelenski spune că a venit timpul pentru schimbări la vârful armatei ucrainene

Declaraţia vine după mai multe zile de speculaţii în ceea ce priveşte viitorul şefului armatei ucrainene, care este considerat de mulţi ucraineni un erou naţional pentru că a supravegheat efortul de război din februarie 2022.

"Am discutat despre ce reînnoire au nevoie Forţele Armate ale Ucrainei. Am discutat, de asemenea, cine ar putea face parte din conducerea reînnoită a Forţelor Armate ale Ucrainei. Timpul pentru această reînnoire este acum", se arată în declaraţia lui Zelenski pe Telegram, potrivit Reuters.

De asemenea, Zelenski a anunţat cine va fi succesorul lui Zalujnîi la conducerea armatei. Comandantul Forţelor Terestre ale Ucrainei, general-colonelul Oleksandr Sîrski, va prelua funcţia.

Zalujnîi a declarat că a avut o "conversaţie importantă şi serioasă" cu Zelenski şi că a fost luată decizia de a schimba tacticile şi strategia pe câmpul de luptă.

"Sarcinile din 2022 sunt diferite de cele din 2024. Prin urmare, toată lumea trebuie să se schimbe şi să se adapteze la noile realităţi", a scris Zalujnîi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici