Olaf Scholz se va deplasa în Ucraina şi Rusia pe 14 şi 15 februarie

Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, se va deplasa pe 14 februarie în Ucraina, iar pe 15 februarie se va întâlni cu preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, la Moscova, în cadrul eforturilor diplomatice pentru evitarea unui conflict militar ruso-ucrainean, informează publicaţia Die Zeit.

384 afișări
Imaginea articolului Olaf Scholz se va deplasa în Ucraina şi Rusia pe 14 şi 15 februarie

Olaf Scholz se va deplasa în Ucraina şi Rusia pe 14 şi 15 februarie

Guvernul de la Berlin a anunţat vineri că Olaf Scholz va efectua o vizită oficială la Kiev pe 14 februarie, unde se va întâlni cu preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

Pe 15 februarie cancelarul Olaf Scholz va fi primit la Kremlin de preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, conform oficialilor de la Berlin şi Moscova. Pe agenda întâlnirii lui Olaf Scholz cu Vladimir Putin figurează starea relaţiilor bilaterale, precum şi teme internaţionale curente, a declarat Wolfgang Büchner, purtătorul de cuvânt al Guvernului german. "Discuţiile vor fi substanţiale", a conform Preşedinţia Rusiei.

Germania şi Franţa depun eforturi intense pentru evitarea unui conflict militar între Rusia şi Ucraina. Ministrul german de Externe, Annalena Baerbock, se va deplasa din nou luni la Kiev, pentru întrevederi cu preşedintele Volodimir Zelenski şi cu ministrul ucrainean de Externe, Dmytro Kuleba. Tot luni, preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, va efectua vizite oficiale în Ucraina şi Rusia.

Luni, cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, se va întâlni la Washington cu preşedintele SUA, Joseph Biden.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici