Olaf Scholz ştie de ce se teme Vladimir Putin

Preşedintele rus Vladimir Putin se teme de „scânteia democraţiei” care se răspândeşte în ţara sa, a declarat cancelarul german Olaf Scholz, adăugând că acesta încearcă să divizeze Europa şi să revină la o lume dominată de sfere de influenţă, relatează Reuters.

23152 afișări
Imaginea articolului Olaf Scholz ştie de ce se teme Vladimir Putin

Olaf Scholz ştie de ce se teme Vladimir Putin

Scholz a fost întrebat într-un interviu acordat ziarului Muenchner Merkur, publicat luni pe site-ul guvernului, dacă Putin ar accepta ca Ucraina să se apropie de Uniunea Europeană

„Preşedintele rus trebuie să accepte faptul că în vecinătatea sa există o comunitate de democraţii bazate pe lege care se apropie tot mai mult”, a spus Scholz. „El (Putin - n.r.) se teme în mod clar de scânteia democraţiei care se răspândeşte în ţara sa”.

Săptămâna trecută, Comisia Europeană a recomandat ca Ucraina să primească statutul de candidat la aderarea la Uniunea Europeană, o măsură pe care Scholz a declarat că o susţine.

„(Putin) doreşte o Europă divizată şi o revenire la o politică a sferelor de influenţă. El nu va reuşi acest lucru”, a spus Scholz.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici