Olaf Scholz susţine că furnizarea de armament Ucrainei nu prelungeşte războiul cu Rusia

Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, a justificat, vineri, decizia statelor occidentale de a furniza armament Ucrainei, respingând criticile privind prelungirea conflictului şi denunţând presupusele ambiţii "imperialiste" ale Rusiei.

5755 afișări
Imaginea articolului Olaf Scholz susţine că furnizarea de armament Ucrainei nu prelungeşte războiul cu Rusia

Sursa foto: MediafaxFoto

În discursul rostit la Conferinţa pentru Securitate de la München, Olaf Scholz a respins criticile privind prelungirea conflictului militar prin livrarea de armament Ucrainei. "Furnizarea de armament nu prelungeşte războiul. Corect este invers", a afirmat Olaf Scholz, conform site-ului Tagesschau.de.

"Cu cât înţelege mai rapid preşedintele Vladimir Putin că obiectivul său imperialist nu va fi atins, cu atât cresc şansele pentru o încheiere rapidă a războiului şi pentru retragerea trupelor ruse. Revizionismul lui Putin nu va avea succes", a declarat Olaf Scholz.

Deşi se apropie un an de la începerea războiului izbucnit prin invazia militară rusă în Ucraina, Kievul şi Moscova nu poartă negocieri.

Olaf Scholz s-a declarat convins, potrivit revistei Focus, că statele occidentale vor continua asistenţa militară pentru Ucraina. "Putin nu s-a aşteptat la o solidaritate atât de intensă", a apreciat Scholz.

Liderul de la Berlin a îndemnat ţările care pot livra tancuri Ucrainei să facă acest lucru. Germania va furniza Ucrainei 14 tancuri de tip Leopard 2, în cadrul unuui aranjament cu Statele Unite. În plus, Berlinul urmează să exporte tancuri de tip Leopard 1 şi a autorizat furnizarea de tancuri de tip Leopard 2 de către alte state.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici