Olanda anunţă că politica sa de azil va deveni mai selectivă şi mai restrictivă

Politica de azil a Olandei va deveni "mai selectivă şi mai restrictivă", a anunţat vineri premierul liberal olandez, Mark Rutte.

484 afișări
Imaginea articolului Olanda anunţă că politica sa de azil va deveni mai selectivă şi mai restrictivă

Olanda anunţă că politica sa de azil va deveni mai selectivă şi mai restrictivă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Politica de azil va fi de acum mai selectivă şi mai restrictivă", a declarat Rutte, în cadrul unei conferinţe de presă, la finalul Consiliului de miniştri, la Haga.

Guvernul olandez vrea să "se ocupe mai mult de criminalitatea străinilor, să armonizeze şi să simplifice criteriile de azil şi să lupte împotriva ilegalităţii", se arată într-un comunicat difuzat de Ministerul de Interne.

Cinci măsuri au fost adoptate. Reîntregirea familiei va fi "limitată la nucleul familial", adică la cuplurile căsătorite sau la concubini şi copiii lor minori.

Şederea ilegală a străinilor devine o "infracţiune", sancţionată cu pedepse ce pot ajunge până la patru luni de închisoare sau o amendă de 3.800 de euro. Străinii domiciliaţi în Olanda de mai puţin de trei ani care comit un delict vor putea fi expulzaţi "rapid".

Guvernul, care a anunţat de asemenea vineri interdicţia de a purta vălul islamic integral în spaţiile publice, va revizui şi criteriile de azil şi va abandona "bazele juridice ale politicii pe categorii pentru ţări sau comunităţi". Aceste propuneri vor fi înaintate Consiliului de Stat.

Guvernul olandez de centru-dreapta, susţinut în Parlament de partidul de extremă-dreapta al lui Geert Wilders, s-a angajat să reducă numărul de imigranţi în programul său redactat după alegerile din 2010.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici