Olanda expulzează doi diplomaţi ruşi suspectaţi de spionaj tehnologic

  • Olanda a decis expulzarea a doi diplomaţi ruşi acuzaţi de spionaj.
  • Potrivit autorităţilor olandeze, unul dintre diplomaţi colabora cu Serviciul rus de Informaţii Externe.
  • Activităţile de spionaj ar fi vizat tehnologii sensibile, inclusiv de uz militar.
249 afișări
Imaginea articolului Olanda expulzează doi diplomaţi ruşi suspectaţi de spionaj tehnologic
Guvernul olandez a anunţat, joi, expulzarea a doi diplomaţi ruşi suspectaţi de acţiuni de spionaj tehnologic, anunţă Serviciul pentru Informaţii şi Securitate (AIVD), citat de agenţia Reuters.
 
Unul dintre diplomaţi colabora cu Serviciul rus de informaţii externe (SVR) şi "se ocupa de spionaj în domeniile tehnologic şi ştiinţific", a comunicat Serviciul olandez pentru Informaţii şi Securitate (AIVD).
 
"Serviciul rus de informaţii externe a dezvoltat contacte cu persoane care au acces la informaţii sensibile din sectorul tehnologic. Interesul ofiţerului rus de informaţii a mers mai departe de obţinerea unor informaţii despre inteligenţa artificială, semiconductori şi nanotehnologie. Multe dintre aceste tehnologii au atât uz civil, cât şi militar", precizează Serviciul olandez pentru Informaţii şi Securitate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici