Olanda: Românii şi bulgarii care nu au loc de muncă, nevoiţi să plece

Bulgarii şi românii, precum şi cetăţenii altor ţări care nu sunt membre ale Uniunii Europene, vor trebui să părăsească Olanda în cazul în care nu mai au un loc de muncă, relatează presa locală, citată de Sofia Echo în pagina electronică.

153 afișări
Imaginea articolului Olanda: Românii şi bulgarii care nu au loc de muncă, nevoiţi să plece

Olanda: Românii şi bulgarii care nu au loc de muncă, nevoiţi să plece

Majoritatea parlamentară din Olanda a cerut Cabinetului marţi să adopte proceduri legale în acest sens. Românii şi bulgarii au nevoie în prezent de permis de lucru pentru a putea munci în Olanda.

La sfârşitul lui noiembrie, Parlamentul olandez a decis să extindă până la sfârşitul lui 2011 perioada de tranziţie care permite restricţionarea accesului românilor şi bulgarilor pe piaţa muncii din această ţară.

În plus, Parlamentul olandez a precizat că vrea să restricţioneze drepturile muncitorilor din România şi Bulgaria la asistenţă socială.

Creştin-democraţii şi conservatorii au afirmat că vor ca durata angajării unei persoane pe piaţa muncii să fie factorul decisiv în dreptul acelei persoane de a primi ajutor de şomaj, potrivit cotidianului olandez Reformatorish Dagblad.

Citeşte şi

Olanda decide să amâne deschiderea pieţei muncii pentru români şi bulgari

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici