Olanda va organiza referendum pe tema Acordului de asociere UE-Ucraina

Olanda va organiza un referendum pe tema Acordului de asociere UE-Ucraina, în contextul în care 427.000 de persoane au susţinut iniţiativa plebiscitului, informează BBC News online.

368 afișări
Imaginea articolului Olanda va organiza referendum pe tema Acordului de asociere UE-Ucraina

Olanda va organiza referendum pe tema Acordului de asociere UE-Ucraina

Iniţiativa referendumului cu valoare de recomandare aparţine organizaţiei civice olandeze No Level.

Parlamentul Olandei a aprobat deja Acordul de asociere semnat de Uniunea Europeană cu Ucraina, prin care sunt eliminate restricţiile comerciale între cele două părţi.

Dar iniţiatorii referendumului se tem că aceasta va fi doar o etapă înainte de aderarea Ucrainei la UE, o situaţie care ar forţa Olanda să aloce miliarde de euro.

"Este vorba de o oportunitate de a arăta că mai existăm şi noi, cetăţenii", a explicat politicianul eurosceptic Thierry Baudet, avertizând că cetăţenii ucraineni ar putea călători fără vize în Uniunea Europeană, în contextul în care ţara lor este în conflict cu Rusia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici