Olanda vrea să construiască o insulă în formă de lalea în Marea Nordului

Autorităţile olandeze intenţionează să construiască o insulă în formă de lalea în Marea Nordului, pentru a combate riscurile generate de schimbările climatice, având în vedere că o jumătate din populaţia ţării trăieşte în zone aflate sub nivelul mării, scrie Deutsche Welle, în pagina electronică.

3 afișări
Imaginea articolului Olanda vrea să construiască o insulă în formă de lalea în Marea Nordului

Olanda vrea să construiască o insulă în formă de lalea în Marea Nordului

Insula sub forma unei lalele va furniza teren suplimentar pentru locuinţe şi va oferi protecţie în zona de coastă pentru locuitorii acestei ţări. Alte idei includ construirea unei insule în formă de moară de vânt sau de frunză de canabis.

Guvernul olandez a cerut unei comisii guvernamentale, Platforma Inovatoare (PI), să realizeze cercetări cu privire la fezabilitatea acestei propuneri. Oficialii din cadrul PI privesc această insulă ca pe o bună oportunitate pentru a prezenta realizările ţării în domeniul hidroenergetic şi al administrării apelor. Olandezii se confruntă de mai multe secole cu ameninţarea inundaţiilor.

Până în prezent însă, companiile de construcţii olandeze au fost angajate pentru a realiza proiecte de o asemenea amploare numai în străinătate, în ţări precum Dubai.

Premierul Jan-Peter Balkenende, preşedintele PI, a lăudat activitatea acestui organism în sectorul hidrologic. "Suntem performanţi în ingineria hidraulică şi ar trebui să ne menţinem această poziţie de conducere", a declarat el. "Insula în formă de lalea a mobilizat forţele creative. Astfel ar trebui să fie dacă vrem să inovăm", a adăugat el.

Proiectul a fost propus de Joop Atsma, membru al partidului de centru-dreapta al premierului (CDA). Atsma a proiectat o insulă de 50.000 până la 100.000 de hectare, în largul coastelor regiunii Randstad, cea mai populată zonă a ţării, care include şi oraşele Amsterdam, Rotterdam, Haga şi Utrecht.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici