Olli Rehn:Ucraina are perspectiva aderării la UE, în termen mediu sau lung, dacă întruneşte condiţiile

Ucraina ar putea adera la Uniunea Europeană în viitor, în termen mediu sau lung, dacă va îndeplini anumite condiţii, afirmă Olli Rehn, comisarul UE pentru Afaceri Economice şi Monetare, citat de site-ul agenţiei Interfax Ukraine.

185 afișări
Imaginea articolului Olli Rehn:Ucraina are perspectiva aderării la UE, în termen mediu sau lung, dacă întruneşte condiţiile

Olli Rehn, comisarul UE pentru Afaceri Economice şi Monetare (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Ucraina se află într-un moment de răscruce istoric, iar Europa trebuie să facă faţă acestui moment istoric şi să poată oferi Ucrainei perspective de aderare pe termen mediu şi lung – dacă poate îndeplini condiţiile de aderare", a declarat Rehn la Sydney, cu ocazia unei reuniuni a organizaţiei G20.

"Suntem pregătiţi să oferim asistenţă financiară substanţială Ucrainei imediat ce va fi găsită o soluţie politică, bazată pe principii democratice, şi după ce va fi instalat un nou guvern care să se angajeze cu seriozitate că va aplica reforme economice şi instituţionale", a subliniat Rehn.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici