Omagiu adus victimelor atacului armat din Colorado: Drapelul american va fi coborât în bernă timp de şase zile

Barack Obama a ordonat coborârea drapelului american în bernă la toate instituţiile publice, misiunile diplomatice şi bazele militare până în seara de 25 iulie ca omagiu adus victimelor atacului armat din Colorado, a anunţat vineri Casa Albă.

321 afișări
Imaginea articolului Omagiu adus victimelor atacului armat din Colorado: Drapelul american va fi coborât în bernă timp de şase zile

Omagiu adus victimelor atacului armat din Colorado: Drapelul american va fi coborât în bernă timp de şase zile (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Acest ordin priveşte de asemenea şi pavilioanele marinei americane, a precizat Obama într-un decret difuzat la scurt timp după revenirea sa la Washington din Florida (sud-est), unde şi-a întrerupt un turneu electoral din cauza acestei drame.

Preşedintele american a declarat că a luat această decizie "în semn de respect pentru victimele actelor de violenţă lipsite de sens comise (...) la Aurora în Colorado" unde 12 persoane au fost ucise şi 59 rănite într-un atac armat, conform ultimului bilanţ.

Înainte de a părăsi Florida, Obama i-a îndemnat pe compatrioţii săi la unitate şi reculegere. El şi adversarul său republican Mitt Romney şi-au suspendat campaniile electorale pentru alegerile prezidenţiale de la 6 noiembrie.

Obama, revenit la Casa Albă, va discuta drama cu vicepreşedintele Joe Biden, directorul poliţiei federale (FBI) Robert Mueller precum şi consilieri apropiaţi, a declarat preşedinţia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici