Omagiu la Moscova pentru jurnalista Anna Politkovskaia, asasinată acum 6 ani

Câteva zeci de ruşi, mai ales opozanţi şi apărători ai Drepturilor Omului, au adus un omagiu duminică la Moscova jurnalistei Anna Politkovskaia, asasinată acum şase ani la 7 octombrie 2006, a transmis agenţia de presă rusă Interfax.

175 afișări
Imaginea articolului Omagiu la Moscova pentru jurnalista Anna Politkovskaia, asasinată acum 6 ani

Anna Politkovskaia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Manifestanţii, adunaţi în piaţa Puşkin din centrul capitalei ruse, ţineau în mâini portrete ale jurnalistei care a fost una dintre puţinele voci din Rusia ce denunţa abuzurile din Cecenia şi critica puternic regimul lui Vladimir Putin, revenit anul acesta la Kremlin după două mandate prezidenţiale între 2000 şi 2008 urmate de un mandat intermediar de premier.

Unii purtau de asemenea şi panglici negre, a transmis radioul Ecoul Moscovei.

Anna Politkovskaia, care a lucrat pentru jurnalul de opoziţie Novaia Gazeta, a fost împuşcată în holul imobilului său din Moscova.

Asasinatul său a stârnit critici puternice în Occident şi a evidenţiat riscurile la care se expun jurnaliştii ce contestă autorităţile din Rusia.

Solicitantul nu a fost niciodată identificat.

Moartea jurnalistei a avut loc la 7 octombrie, ziua aniversării lui Vladimir Putin, care a sărbătorit anul acesta împlinirea vârstei de 60 de ani.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici