Omagiu pentru Steve Jobs: Altar din flori şi mere la casa cofondatorului Apple - FOTO

Numeroşi clienţi ai Apple s-au adunat joi în faţa casei lui Steve Jobs din Palo Alto (California), la un altar improvizat din flori, mesaje de omagiu şi mere muşcate care imită legendarul logo al mărcii cofondate de acesta.

2550 afișări
Imaginea articolului Omagiu pentru Steve Jobs: Altar din flori şi mere la casa cofondatorului Apple - FOTO

Omagiu pentru Steve Jobs: Altar din flori şi mere la casa cofondatorului Apple (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Mulţi şi-au importalizat pelerinajul realizând fotografii cu dispozitivul lor iPhone, unul dintre produsele lansate de Steve Jobs, decedat miercuri, la vârsta de 56 de ani.

"Nu există probabil un omagiu mai bun pentru reuşita lui Steve decât faptul că numeroşi oameni au aflat vestea decesului său datorită unui obiect pe care el l-a inventat", a remarcat preşedintele american, Barack Obama.

"Steve era unul dintre cei mai mari inventatori americani, suficient de curajos pentru a gândi diferit, suficient de îndrăzneţ pentru a crede că poate schimba lumea şi suficient de talentat pentru a face acest lucru", a apreciat Obama.

Aproape 35 de milioane de microbloguri au fost înregistrate în China joi, la prânz, în memoria cofondatorului Apple, pe principalul serviciu de microblogging din ţară, Sina Weibo, în timp ce mai mulţi clienţi au mers la magazine Apple pentru a-i aduce un omagiu.

În faţa unuia dintre aceste magazine din Washington, un bărbat a depus joi trei calculatoare Macintosh vechi, în mijlocul a zeci de lumânări, dispozitive iPod şi buchete de flori. "Este un omagiu pentru Steve Jobs, fără care nu aş fi devenit niciodată inginer", a explicat el.

Născut la San Francisco la 24 februarie 1955, Steve Jobs avea grave probleme de sănătate de mai mulţi ani. El a fost atins în 2004 de o formă rară de cancer de pancreas şi a suferit un transplant de ficat în 2009.

Aflat în concediu medical din ianuarie, el şi-a anunţat demisia din postul de director general la 24 august, cedând conducerea adjunctului său Tim Cook.

Presa americană i-a adus de asemenea joi un omagiu unanim.

"Calculând că oamenii vor fi pregătiţi să plătească mai mult pentru a avea produse mai creative, Jobs a avut geniul să înţeleagă înaintea consumatorilor ceea ce aveau ei nevoie", a remarcat Washington Post.

Posturile de televiziune de ştiri au difuzat în mod repetat un discurs pronunţat în 2005 în care Steve Jobs le amintea studenţilor de la prestigioasa universitate Stanford că el nu a avut niciodată o diplomă de studii superioare.

"Gândul că voi muri curând este cel mai important instrument pe care l-am găsit vreodată să mă ajute în luarea marilor decizii de viaţă. Deoarece aproape totul - aşteptările exterioare, toată mândria, toată frica de ruşine şi eşec - toate aceste lucruri dispar în faţa morţii, lăsând în urmă doar ceea ce e cu adevărat important. Gândul că vei muri este cea mai bună modalitate pe care o ştiu de a evita capcana gândului că ai ceva de pierdut. Eşti deja gol. Nu există niciun motiv să nu îţi urmezi inima", spunea el atunci.

"America a pierdut un geniu de care ne vom aminti ca de Edison şi de Einstein şi ale cărui idei vor fasona lumea multe generaţii", a comentat primarul oraşului New York Michael Bloomberg.

Preşedintele rus, Dmitri Medvedev, un utilizator de produse Apple, a salutat pe Twitter memoria fondatorului mărcii. "Oamenii ca Steve Jobs schimbă lumea noastră", a afirmat el.

Preşedintele francez, Nicolas Sarkozy, i-a adus de asemenea un omagiu pe Facebook "uneia dintre marile personalităţi ale vremurilor noastre", "pe cât de inspirat, pe atât de inspirator", salutând "un foarte mare antreprenor, un mare inovator şi un actor major al revoluţiei digitale pe care o trăim".

Decesul lui Steve Jobs a provocat miercuri seara un flux neîntrerupt de reacţii pe reţelele de socializare Twitter şi Facebook, unde numeroase persoane, celebrităţi sau oameni simpli, i-au adus un omagiu cofondatorului Apple.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici