Omar el-Bashir nu va candida pentru un nou mandat de preşedinte al Sudanului

Preşedintele Sudanului, Omar el-Bashir, nu va candida pentru un nou mandat în cursul următorului scrutin prezidenţial, anunţă un oficial din cadrul Partidului Naţional al Congresului (NCP), aflat la putere.

45 afișări
Imaginea articolului Omar el-Bashir nu va candida pentru un nou mandat de preşedinte al Sudanului

Omar el-Bashir nu va candida pentru un nou mandat de preşedinte al Sudanului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Vă pot confirma în proporţie de sută la sută că el-Bashir nu va candida pentru un nou mandat în următoarele alegeri prezidenţiale. Va lăsa altor personalităţi posibilitatea de a candida pentru acest post", a declarat Rabie Abdoul Ati.

"Dar nu este vorba de presiuni. Nu are legătură cu schimbările care se produc în lumea arabă. Este vorba de strategia politică a NCP pentru extinderea participării", adaugă el.

Omar al-Bashir, ajuns la putere printr-o lovitură de stat militară în 1989, a fost reales pentru un mandat de cinci ani în aprilie 2010, în pofida inculpării de către TPI pentru crime de război şi acte de genocid comise în Darfur. Acestea au fost primele alegeri multipartite începând din 1986, dar au fost marcate de boicotul opoziţiei şi de acuzaţii de fraudă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici