OMS a lansat o nou fundaţie pentru donaţiile private. Planurile Organizaţiei cu banii obţinuţi

  • OMS a lansat miercuri o fundaţie pentru donaţiile private, relatează The Gurdian
  • Preşedintele SUA, Donald Trump a ameninţat că va taia finanţare OMS
294 afișări
Imaginea articolului OMS a lansat o nou fundaţie pentru donaţiile private. Planurile Organizaţiei cu banii obţinuţi

OMS a lansat o nou fundaţie pentru donaţiile private. Planurile Organizaţiei cu banii obţinuţi

Agenţia ce aparţine de ONU a lansat noua fundaţie independentă cu speranţa că va oferi un control mai bun al donaţiilor filantropice şi publice pentru a le direcţiona către probleme precum criza coronavirusului.

Trump acuza OMS de slaba gestionare a pandemiei şi a îngheţat finanţare SUA şi ar putea să retragă ţara din cadrul organizaţiei luna viitoare dacă nu vede "schimbări semnificative". Trump spune că OMS este foarte apropriată de China şi că a acoperit epidemia iniţială din ţară.

Directorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a precizat că noul fond nu are legătură cu îngheţare contribuţiei SUA.

"Nu are legătură cu probelemele recente cu finanţarea", a spus acesta adăugând că planul pentru o finanţare mai flexibilă a fost discutat încă din iulie 2017.

Majoritatea bugetului OMS este format din contribuţia voluntară provenită de la state. Noul fond va facilita contribuţiile de la publicul general şi va avea ca scop oferirea unei finanţări sustenabile şi predictibile.

Date fiind condiţiile acutuale fondul îşi va îndrepta atenţia în faza iniţială pentru combaterea pandemiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici