OMS: ajutorul medical este „încărcat şi gata de plecare" în Gaza

Cinci camioane cu provizii medicale sunt pregătite de plecare la graniţa dintre Gaza şi Egipt, a anunţat, joi, Organizaţia Mondială a Sănătăţii, potrivit Reuters.

106 afișări
Imaginea articolului OMS: ajutorul medical este „încărcat şi gata de plecare" în Gaza

OMS: ajutorul medical este „încărcat şi gata de plecare" în Gaza

OMS a salutat decizia Israelului de a nu bloca intrarea ajutoarelor în teritoriul palestinian.

„Camioanele noastre sunt încărcate şi pregătite să plece", a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, într-o conferinţă de presă.

El a spus că speră ca proviziile să fie livrate imediat ce se va deschide punctul de trecere de la Rafah.

Livrarea de ajutoare va fi prima după ce Israelul a anunţat că va impune o „blocadă totală" asupra Gaza, în care locuiesc 2,3 milioane de persoane. Israelienii au blocat alimentarea cu energie electrică şi aprovizionarea de alimente şi combustibil, ca răspuns la atacul Hamas asupra teritoriului israelian la 7 octombrie.

De asemenea, Israelul a efectuat numeroase atacuri aeriene în Gaza. ONU a avertizat cu privire la o „catastrofă umanitară".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici