OMS confirmă 985 de cazuri de gripă porcină în lume - GALERIE FOTO

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) cifrează la 985 cazurile de gripă porcină confirmate în 20 de state, cu 590 în Mexic, dintre care 25 mortale şi 226 în Statele Unite (unul mortal), potrivit unui nou bilanţ postat luni pe site-ul oficial.

44 afișări
Imaginea articolului OMS confirmă 985 de cazuri de gripă porcină în lume - GALERIE FOTO

OMS confirmă 985 de cazuri de gripă porcină în lume, dintre care 26 mortale (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

GALERIE FOTO

Distribuţia cazurilor de gripă pe ţări:

Mexic: 590 cazuri, dintre care 25 mortale;

Statele Unite: 226 cazuri, dintre care unul mortal;

Canada: 85; Spania: 40;

Marea Britanie: 15;

Germania: 8;

Noua Zeelandă: 4;

Israel: 3;

Franţa: 2;

El Salvador: 2;

Austria: 1;

Olanda: 1;

Elveţia: 1;

China (Hong Kong): 1;

Danemarca: 1;

Columbia:1;

Coreea de Sud: 1;

Costa-Rica: 1;

Irlanda: 1;

Italia: 1.

Bilanţul precedent era de 898 de cazuri de gripă porcină în 18 state din lume. Potrivit OMS, "creşterea numărului de cazuri în Mexic în ultimele 48 de ore este legată de testele de la eşantioanele prelevate anterior".

Datele OMS sunt adesea mai mici decat bilanţurile comunicate de statele afectate din cauza procedurilor de verificare efectuate de experţi după sesizare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici