OMS. Epicentrul pandemiei nu se mai află în Europa: „Nu s-a terminat până când virusul nu va dispărea”

Potrivit OMS, ridicarea restricţiilor a adus o creştere semnificativă a numărilor de cazuri de infectare virusul, iar cetăţenii trebuie în continuare să respecte măsurile de proctecţie în timp ce autoriăţile continuă testarea.

3675 afișări
Imaginea articolului OMS. Epicentrul pandemiei nu se mai află în Europa: „Nu s-a terminat până când virusul nu va dispărea”

OMS. Epicentrul pandemiei nu se mai află în Europa: „Nu s-a terminat până când virusul nu va dispărea”

 

Conform Reuters, epicentrul pandemiei s-a mutat din Europa şi se găseşte în prezent în ţările din America Centrală, de Sud şi de Nord, mai ales în Statele Unite, a menţionat purătorul de cuvânt al OMS, Margaret Harris.
 
„O creştere (a cazurilor), da, am văzut în ţări din toată lumea - nu vorbesc în special despre Europa - atunci când sunt ridicate restricţiile, atunci când măsurile privind distanţarea socială sunt ridicate, oamenii interpretează uneori asta ca ‘OK’, s-a terminat”, a declarat Harris în cadrul unei conferinţe de presă la Geneva.
„Nu s-a terminat. Nu s-a terminat până când virusul nu va dispărea”, a mai spus Margaret Harris.
 
De asemenea, oficialul OMS a vorbit şi despre protestele din SUA, după uciderea lui George Floyd şi i-a avertizat pe protestatari să ia măsuri de protecţie.
 
„Cu siguranţă am văzut multă pasiune în această săptămână, am văzut oameni care au simţit nevoia să iasă afară şi să-şi exprime sentimentele. Îi rugăm să-şi amintească să se protejeze în continuare şi să-i protejeze şi pe ceilalţi”, a adăugat ea.
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici