OMS: Europa nu poate face faţă unei epidemii a gripei aviare

Europa nu este pregătită să facă faţă unei epidemii a formei umane a gripei aviare, avertizează un studiu al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) publicat marţi, relatează AFP.

1 afișare
Imaginea articolului OMS: Europa nu poate face faţă unei epidemii a gripei aviare

OMS: Europa nu poate face faţă unei epidemii a gripei aviare

Studiul realizat de oameni de ştiinţă din 29 de ţări europene de la Şcoala londoneză pentru Igienă şi Medicină Tropicală evidenţiază carenţe în pregătirea vaccinurilor şi distribuirea medicamentelor antivirale, stocuri insuficiente şi o planificare incoerentă a controalelor la frontiere.

"Descoperirile noastre arată că şi în Europa, care ar trebui să fie mai bine pregătită decât alte regiuni, există lipsuri şi incoerenţe", arată studiul.

Oamenii de ştiinţă se tem că virusul H5N1 al gripei aviare s-ar putea transmite la oameni, provocând o epidemie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici