OMS şi UNICEF şi-au unit forţele împotriva pandemiei de coronavirus. Ce strategie vor aplica organizaţiile

Cele două organizaţii (OMS şi UNICEF) vor face un parteneriat pentru lupta împotriva coronavirusului prin intermediul Fondului de solidaritate pentru combaterea COVID-19, susţine comunicatul de presă oficial.

443 afișări
Imaginea articolului OMS şi UNICEF şi-au unit forţele împotriva pandemiei de coronavirus. Ce strategie vor aplica organizaţiile

OMS şi UNICEF şi-au unit forţele împotriva pandeimiei. Ce strategie vor aplica organizaţiile

 

Conform site-ului oficial al OMS, sumele colectate vor fi alocate, printre altele, instruirii şi echipării comunităţilor şi personalului sanitar pentru prevenirea, depistarea şi tratarea COVID-19. Fondul va ajuta ţările să îşi dezvolte capacitatea sanitară şi să atenueze impactul social al coronavirusului, în special efectele asupra femeilor, copiilor şi grupurilor sociale vulnerabile.
 
De asemenea, Fondul va susţine accelerarea activităţilor de cercetare şi dezvoltare pentru crearea unor tratamente şi vaccinuri, prin Coaliţia pentru Inovaţii în Pregătirea pentru Epidemii (CEPI)
 
Fondului de solidaritate pentru combaterea COVID-19 a fost lansat în urmă cu trei săptămâni la cererea OMS, ONU şi Fundaţia Filantropică Elveţiană. Acesta are o unicitate aparte, fiind singurul mecanism prin care persoanele fizice şi organizaţiile pot contribui la eforturile pe care OMS le desfăşoară la nivel global pentru a învinge lupta cu pandemia de coronavirus.
 
Fondul a primit până acum sume în valoarea de 127 de milioane de dolari, de la peste 291.000 persoane şi peste 90 de companii şi ong-uri din lume.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici