Omul de afaceri american Allen Stanford, condamnat la 110 ani de închisoare

Omul de afaceri american Allen Stanford a fost condamnat la 110 ani de închisoare pentru escrocherii de tipul celor comise de Madoff, în valoare de şapte miliarde de dolari.

390 afișări
Imaginea articolului Omul de afaceri american Allen Stanford, condamnat la 110 ani de închisoare

Allen Stanford (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Allen Stanford, supranumit "micul Madoff", o referire la escrocul din New York condamnat la 150 de ani de închisoare, a fost declarat vinovat în martie pentru că a înşelat 30.000 de investitori din peste 100 de ţări prin Banca Stanford International, cu sediul în insula Antigua.

"Este una dintre escrocheriile cele mai odioase prezentate vreodată unui tribunal federal", a remarcat judecătorul David Hittner în timp ce anunţa sentinţa la Houston (sud).

Anchetatorii nu au găsit urma a 92 la sută dintre cele opt miliarde de dolari pe care banca pretindea că îi are în active şi rezerve obligatorii. Această valoare este totuşi net mai mică decât cele 65 de miliarde de dolari sustraşi până în 2008 de Bernard Madoff.

Stanford, în vârstă de 62 de ani, şi-a petrecut ultimii trei ani în închisoare şi nu va fi pus în libertate niciodată, doar dacă nu câştigă apelul sau nu obţine graţierea. În martie, el a fost declarat vinovat la 13 dintre cele 14 capete de acuzare pentru escrocherie, complot, spălare de bani şi obstrucţionarea justiţiei.

În cadrul audierii finale, Allen Stanford, a pus căderea imperiului său pe seama procurorilor prea zeloşi, a anunţat agenţia KHOU. "Nu sunt un hoţ", a declarat el. "Am conştiinţa împăcată", a adăugat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici