Omul de afaceri moldovean Gabriel Stati, reţinut sâmbătă la frontiera cu Ucraina

Omul de afaceri Gabriel Stati a fost reţinut sâmbătă seara la frontiera moldo-ucraineană în legătură cu interdicţia care i-a fost impusă după evenimentele din 7 aprilie, de a nu intra pe teritoriul Ucrainei, relatează Jurnal de Chişinău.

133 afișări
Imaginea articolului Omul de afaceri moldovean Gabriel Stati, reţinut sâmbătă la frontiera cu Ucraina

Omul de afaceri moldovean Gabriel Stati, reţinut sâmbătă la frontiera cu Ucraina

Vicepreşedintele firmei lui Stati, Aurel Marinescu, a confirmat că acesta a fost reţinut timp de patru ore de grănicerii ucraineni, precizând că în prezent el se află în R.Moldova.

"Personalul care îi asigura paza lui Gabriel Stati a fost reţinut la frontieră până a doua zi şi a fost amendat cu câte 170 de grivne ucrainene (15 euro), deşi nimeni nu a înţeles de ce", a declarat Marinescu.

Gabriel Stati este considerat unul dintre cei mai bogaţi şi mai influenţi oameni de afaceri din R.Moldova. La 8 aprilie, acesta a fost reţinut la aeroportul din Odessa, fiind acuzat de "organizare a dezordinilor în masă şi uzurpare a puterii în stat", aflându-se în arest timp de două luni. În urma arestului, Stati a primit interdicţia de a mai intra pe teritoriul ucrainean timp de cinci ani.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici