ONU adoptă o rezoluţie care îndeamnă la instaurarea unei lumi fără arme nucleare

Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite a adoptat joi, în unanimitate, sub preşedinţia lui Barack Obama, o rezoluţie care îndeamnă la instaurarea unei lumi fără arme nucleare.

35 afișări
Imaginea articolului ONU adoptă o rezoluţie care îndeamnă la instaurarea unei lumi fără arme nucleare

ONU adoptă o rezoluţie care îndeamnă la instaurarea unei lumi fără arme nucleare (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Rezoluţia 1.887, adoptată la propunerea Statelor Unite, îndeamnă statele semnatare ale Tratatului de Neproliferare să îşi respecte obligaţiile, cerând solidaritate din partea altor ţări.

Rezoluţia le cere tuturor statelor să negocieze în vederea reducerii arsenalelor nucleare şi elaborării unui Tratat de dezarmare general şi complet sub strict control internaţional.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici