ONU: aproape 1.900 de civili au murit în Ucraina

ONU anunţă că cel puţin 1.892 de civili au murit în Ucraina de la începutul războiului

108 afișări
Imaginea articolului ONU: aproape 1.900 de civili au murit în Ucraina

ONU: aproape 1.900 de civili au murit în Ucraina

Cel puţin 1.892 de civili au fost ucişi şi 2.558 au fost răniţi de la începutul războiului din Ucraina, în februarie, potrivit Organizaţiei Naţiunilor Unite.

Pe lista cu decese confirmate sunt 478 de bărbaţi, 308 femei, 30 de fete şi 52 de băieţi. De asemenea, sunt 71 de copii şi 953 de adulţi al căror sex este încă necunoscut, a precizat marţi, într-un comunicat, Înaltul Comisariat al ONU pentru Drepturile Omului (OHCHR).

„Cele mai multe dintre victimele civile înregistrate au fost cauzate de utilizarea de arme explozive cu o zonă de impact largă, inclusiv bombardamente cu artilerie grea şi sisteme de rachete cu lansare multiplă, precum şi raiduri aeriene şi cu rachete", au explicat cei de la ONU

Cifrele reale ale victimelor ar putea fi considerabil mai mari din cauza întârzierii rapoartelor din unele LOCURI. Printre acestea este şi oraşul asediat Mariupol din sud-estul Ucrainei.

Biroul Procurorului General al Ucrainei a raportat un număr din ce în ce mai mare de decese în rândul copiilor. Într-o declaraţie de miercuri, acesta a afirmat că 191 de copii au fost ucişi şi peste 349 răniţi de la începutul invaziei ruseşti.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici