ONU: Coreea de Nord a confirmat oficial faptul că a reţinut un soldat american

Coreea de Nord a confirmat custodia lui Travis King, în primul răspuns la solicitările de informaţii privind locul unde se află militarul american, a anunţat Comandamentul ONU, potrivit BBC.

1816 afișări
Imaginea articolului ONU: Coreea de Nord a confirmat oficial faptul că a reţinut un soldat american

Sursa foto: Twitter

Militarul în vârstă de 23 de ani a fugit peste graniţa dintre Coreea de Nord şi Coreea de Sud pe 18 iulie, în timp ce se afla într-o vizită lângă frontieră.

Comandamentul ONU a refuzat să dea detalii despre răspunsul venit din Coreea de Nord „pentru a nu interfera cu eforturile de a-l aduce acasă". Cu toate acestea, răspunsul indică faptul că autorităţile de la Phenian ar putea fi pregătite să înceapă negocierile.

Comandamentul ONU, care supraveghează Zona Demilitarizată (DMZ), a căutat informaţii despre soldatul King folosind linia telefonică directă cu armata nord-coreeană. Este pentru prima dată când nord-coreenii răspund, confirmând că militarul american se află în custodia lor.

Înainte de a trece graniţa, Travis King a făcut două luni de închisoare în Coreea de Sud pentru acuzaţii de agresiune. El a fost eliberat la 10 iulie.

Militarul trebuia să zboare în SUA pentru a se confrunta cu proceduri disciplinare, dar a reuşit să se alăture turului din zona DMZ.

King era în armată din ianuarie 2021. Motivul pentru care a fugit peste graniţă este necunoscut.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici