ONU este îngrijorat de intensificarea activităţii Stat Islamic în Libia

Reprezentantul ONU în Libia, Ghassan Salame, a declarat joi că este îngrijorat de intensificarea activităţii organizaţiei Stat Islamic în regiune, relatează site-ul agenţiei Tass.

301 afișări
Imaginea articolului ONU este îngrijorat de intensificarea activităţii Stat Islamic în Libia

ONU este îngrijorat de intensificarea activităţii Stat Islamic în Libia

"Sunt îngrijorat pntru că mereu am avut atacuri ale organizaţiei Stat Islamic în Libia, însă media era unul la trei-patru luni. Încă de la 4 aprilie, am avut cinci atacuri de Stat Islamic, ceea ce este peste medie", a declarat acesta.

Activitatea organizaţiei Stat Islamic s-a intensificat în contextul în care confruntări militare de amploare au loc de câteva săptămâni la periferia capitalei Libiei între grupul paramilitar Armata Naţională Libiană, condus de mareşalul Khalifa Haftar, şi trupele Guvernului de uniune naţională recunoscut de comunitatea internaţională. Conform celui mai recent bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), 454 de persoane au fost ucise, iar alte peste 2.000 au fost rănite în confruntări.

Taguri:
libia,
stat islamic,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici