ONU îndeamnă Rusia şi Ucraina să reducă tensiunile

Secretarul general al Naţiunilor Unite, Antonio Guterres, a făcut apel marţi Rusiei şi Ucrainei să folosească „maximul de reţinere” pentru a evita creşterea tensiunilor create în urma incidentului din Marea Azov, relatează site-ul Ynet.

480 afișări
Imaginea articolului ONU îndeamnă Rusia şi Ucraina să reducă tensiunile

ONU îndeamnă Rusia şi Ucraina să reducă tensiunile

Guterres a transmis că este „profund îngrijorat” de incidentul petrecut în apropierea Peninsulei Crimeea, făcând apel ambelor părţi „să exercite maximul de reţinere şi să ia măsuri neîntârziate pentru rezolvarea incidentului şi reducerea tensiunilor”.

Consiliul de Securitate ONU s-a reunit în regim de urgenţă luni.

Ambarcaţiuni ale Serviciului Federal rus de Securitate (FSB) au deschis focul spre trei nave militare ucrainene, capturându-le şi arestând 23 de membri ai echipajelor. Cele trei nave militare ucrainene se aflau în largul fostei provincii ucrainene Crimeea, anexată de Rusia în anul 2014. Ucraina a denunţat o "agresiune" a Rusiei.

Citeşte şi: Clasa Gurza-M

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici