ONU: milioane de persoane cu dizabilităţi sunt în pericol în Ucraina

Milioane de persoane cu dizabilităţi sunt în pericol în Ucraina, anunţă reprezentanţii ONU.

388 afișări
Imaginea articolului ONU: milioane de persoane cu dizabilităţi sunt în pericol în Ucraina

ONU: milioane de persoane cu dizabilităţi sunt în pericol în Ucraina

Un comitet al ONU s-a declarat „profund îngrijorat" de potenţiala soartă a aproximativ 2,7 milioane de persoane cu dizabilităţi din Ucraina.

„Persoanele cu dizabilităţi au acces limitat sau nu au acces la informaţii de urgenţă, la adăposturi şi la adăposturi sigure, iar multe dintre ele au fost separate de reţelele lor de sprijin, ceea ce le face incapabile să reacţioneze la situaţie şi să se orienteze în mediul înconjurător", a declarat comisia ONU, potrivit Sky News.

Specialiştii au citat rapoarte potrivit cărora mulţi oameni sunt blocaţi sau abandonaţi în casele lor, în centrele de îngrijire şi în orfelinate, fără provizii de bază sau medicamente.

Comitetul pentru drepturile persoanelor cu dizabilităţi, format din experţi independenţi, nu a precizat cum anume a obţinut rapoartele.

Acesta a anunţat că puţine persoane cu dizabilităţi au ajuns la graniţele Ucrainei în calitate de refugiaţi „ceea ce indică faptul că multe dintre ele nu au reuşit să fugă în siguranţă".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici