ONU organizează un vot pentru suspendarea Rusiei din Consiliul pentru Drepturile Omului

Un vot privind posibila suspendare a Rusiei din Consiliul pentru Drepturile Omului va avea loc joi, a declarat purtătorul de cuvânt al preşedintelui Adunării Generale a Naţiunilor Unite, citat de CNN.

1548 afișări
Imaginea articolului ONU organizează un vot pentru suspendarea Rusiei din Consiliul pentru Drepturile Omului

ONU organizează un vot pentru suspendarea Rusiei din Consiliul pentru Drepturile Omului

Adunarea Generală a ONU îşi va relua joi dimineaţă sesiunea specială de urgenţă.

Ambasadoarea Statelor Unite la ONU a prezentat marţi, în faţa Consiliului de Securitate al ONU, argumente pentru a cere suspendarea Rusiei din Consiliul pentru Drepturile Omului.

"Rusia nu ar trebui să aibă o poziţie de autoritate într-un organism al cărui scop - al cărui scop însuşi - este de a promova respectarea drepturilor omului", a declarat ambasadoarea Linda Thomas-Greenfield în faţa Consiliului, marţi. "Participarea Rusiei la Consiliul pentru Drepturile Omului dăunează credibilităţii consiliului. Subminează întreaga ONU. Şi este pur şi simplu greşit".

Consiliul pentru Drepturile Omului are sediul la Geneva. Pentru eliminarea Rusia din HRC, două treimi din membrii adunării generale a ONU ar trebui să voteze în favoarea propunerii.

Ambasadoarea SUA la ONU a declarat miercuri pentru CNN că este încrezătoare că SUA are sprijinul necesar din partea altor state membre pentru a suspenda Rusia din Consiliul pentru Drepturile Omului al ONU.

"Am lucrat din greu de când a început acest război pentru a construi o coaliţie de ţări care sunt pregătite să condamne Rusia", a declarat ambasadorul Linda Thomas-Greenfield pentru Christiane Amanpour de la CNN. "Ştiu că vom obţine cele două treimi necesare pentru a câştiga".

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici