ONU avertizează! Record negativ: 80 de milioane de refugiaţi şi tot atâtea poveşti tragice. „Când am găsit-o, murise deja”

  • Hausa a fugit împreună cu familia din regiunea nigeriană în care locuia, din cauza violenţelor
  • Hausa nu şi-a putut salva sora de la moarte
  • ONU: Numărul refugiaţilor a atins un nou record, în 2019
1240 afișări
Imaginea articolului ONU avertizează! Record negativ: 80 de milioane de refugiaţi şi tot atâtea poveşti tragice. „Când am găsit-o, murise deja”

Sursa FOTO: Profimedia

Hausa este unul dintre cei 30.00 de oameni care au fugit din zona în care locuiau în Nigeria, din cauza războiului. Conflictele şi sărăcia au împins anul trecut aproape nouă milioane de oameni să caute refugiu în alte zone sau ţări anul trecut. 

ONU: 79,5 milioane de refugiaţi în 2019

Un record negativ, potrivit ONU: planeta a ajuns la 80 de milioane de refugiaţi şi au apărut noi zone de migraţie, cum ar fi America Latină. 68% din refugiaţi provin din 5 ţări: Siria, Myanmar, Afganistan, Sudanul de Sud şi Venezuela.

Pandemia nu face decât să înrăutăţească situaţia şi să limiteze accesul la cei care au nevoie de ajutor. Pentru sora Hausei, ajutorul a ajus prea târziu.

„I s-a declanşat travaliul de la fugă, de la stres şi teamă. A fost prea mare suferinţa, nu a supravieţuit. Când am găsit-o, copilul mişca, dar sora mea murise deja”, a povestit Hausa.

„Covid-ul a adus un nou strat de constrângeri, într-o situaţie în care deja războiul, conflictele şi violenţa ne limitează acţiunile şi capacitatea de a ajuta oamenii cu probleme”, spune Filippo Grandi, înaltul comisar ONU pentru refugiaţi.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici