Operaţiune a armatei SUA. Americanii au distrus sisteme de apărare aeriană şi drone ale Houthi

  • Armata SUA a distrus sisteme de apărare aeriană şi drone ale Houthi. Americanii au desfăşurat o operaţiune de amploare în zona Mării Roşii.
  • Americanii nu au avut victima sau pagube în timpul operaţiunii.
11061 afișări
Imaginea articolului Operaţiune a armatei SUA. Americanii au distrus sisteme de apărare aeriană şi drone ale Houthi

Operaţiune a armatei SUA. Americanii au distrus sisteme de apărare aeriană şi drone ale Houthi

Armata americană a anunţat că a distrus sistemele de apărare aeriană şi drone folosite de rebelii Houthi din Yemen în zona Mării Roşii, potrivit Sky News.

Comandamentul Central al SUA a declarat că forţele sale au distrus un sistem de apărare aeriană cu două rachete gata de lansare, o staţie de control la sol în zonele controlate de Houthi din Yemen şi o dronă lansată peste Marea Roşie.

În ultimele zile, rebelii Houthi, care sunt aliaţi ai Iranulului, au intensificat atacurile cu drone şi rachete asupra navelor britanice, americane şi israeliene.

Atacurile repetate efectuate de la începutul războiului din Gaza au perturbat transporturile comerciale prin Marea Roşie şi prin Canalul Suez, unul dintre cele mai importante coridoare ale lumii.

Numeroase companii au fost nevoite să-şi modifice traseele utilizând călătoriile mai lungi şi mai costisitoare în jurul Africii de Sud.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici