Operaţiune antiteroristă la Bruxelles după dejucarea unui atentat

Un cartier situat la periferia oraşului Bruxelles a fost evacuat câteva ore, joi după-amiază, după ce autorităţile au depistat un militant islamist care transporta cu un vehicul butelii de gaz, existând temeri că ar fi intenţionat să comită un atac terorist, relatează Televiziunea belgiană.

413 afișări
Imaginea articolului Operaţiune antiteroristă la Bruxelles după dejucarea unui atentat

Operaţiune antiteroristă la Bruxelles după dejucarea unui atentat

Vehiculul suspect a fost oprit de poliţie în zona Saint-Gilles, o suburbie a capitalei Belgiei. Şoferul este un militant islamist condamnat pentru că s-a deplasat în Siria în anul 2014 pentru a se alătura unui grup terorist.

"Nu a fost găsit niciun mecanism pentru detonare, nici alte dispozitive explozive", a transmis joi seară Parchetul din Bruxelles, citat de cotidianul Le Figaro.

Pe fondul suspiciunilor privind riscul unui atentat, autorităţile au efectuat o serie de percheziţii şi au evacuat temporar zeci de locuinţe.

Trei atacuri sinucigaşe comise de simpatizanţi ai reţelei teroriste Stat Islamic au avut loc la Bruxelles pe 22 martie 2016, provocând moartea a 32 de persoane.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici