Operaţiune ultrasecretă pentru bradul de Crăciun al Papei Francisc

Papa Francisc şi Piaţa Sfântul Petru din Vatican vor avea propriul brad de Crăciun, crescut în Abruzzo. A fost nevoie de un efort diplomatic impresionant, care s-a încheiat cu o operaţiune ultrasecretă, după controversele stârnite de ecologişti.

691 afișări
Imaginea articolului Operaţiune ultrasecretă pentru bradul de Crăciun al Papei Francisc

Operaţiune ultrasecretă pentru bradul de Crăciun al Papei Francisc

Controversele stârnite de ecologişti şi disputa dintre municipalitatea din Rosello, regiunea Molise, şi regiunea Abruzzo s-au stins odată cu tăierea unui alt brad decât cel dorit iniţial.

Tăierea bradului a avut loc într-o linişte totală pentru a preveni acţiunile ecologiştilor, scrie Il Messaggero. Practic, un brad a fost salvat, altul a fost tăiat.

Iniţial, bradul trebuia să vină din zona Agnone, regiunea Molise. Însă, după o plângere a unui fotograf au intervenit poliţiştii forestieri, care au blocat tăierea bradului, deoarece specimenul ales se află într-un sit protejat şi ar fi fost necesară o autorizaţie din partea regiunii Molise.

Dar municipalitatea din Rosello, regiunea Abruzzo, nu s-a lăsat, şi a decis sacrificarea unui brad care îi va fi donat Papei Bergoglio şi care este deja în drum spre Vatican.

Emanuele Imprudente, vicepreşedinte al regiunii Abruzzo, a spus: "Regiunea a intervenit imediat şi a dispus îndepărtarea unui exemplar de brad argintiu de 62 de ani şi 26 de metri înălţime. Tăierea a fost necesară din cauza dimensiunilor şi a apropierii de unele clădiri. Printre altele, a fost ales un brad care reprezenta un pericol”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici