Operatorul reţelei franceze de electricitate le cere utilizatorilor să reducă luni consumul

Operatorul reţelei electrice franceze, RTE, a avertizat sâmbătă în legătură cu o posibilă situaţie "tensionată" între cererea şi oferta de electricitate din ţară, ca urmare a valului de frig care a lovit Europa, relatează Reuters.

2674 afișări
Imaginea articolului Operatorul reţelei franceze de electricitate le cere utilizatorilor să reducă luni consumul

Operatorul reţelei franceze de electricitate le cere utilizatorilor să reducă luni consumul

RTE a emis un comunicat în care a cerut companiilor şi autorităţilor locale franceze să îşi reducă consumul de energie în special între orele 7.00 şi 10.00 luni dimineaţa.

Potrivit RTE, consumul de electricitate ar putea ajunge luni dimineaţă la 73.000 de megawaţi (MW), în timp ce producţia de electricitate ar putea ajunge la 65.000 MW. Ca urmare, Franţa ar putea importa până la 11.000 MW, a precizat RTE.

Operatorul de reţea nu se aşteaptă la întreruperi de energie electrică şi îşi va actualiza prognoza duminică, a precizat compania.

În februarie, compania a declarat că este necesar să se menţină un nivel sporit de vigilenţă în cazul unui val de frig care durează mai multe zile consecutive, al unei producţii eoliene scăzute sau al unei scăderi puternice a disponibilităţii nucleare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici