Opoziţia conservatoare trece pe primul loc în urma alegerilor din Australia - VIDEO

Opoziţia conservatoare condusă de Tony Abbot a trecut pe primul loc în urma alegerilor legislative anticipate de sâmbătă din Australia, cu 71 de mandate, faţă de 69 câte obţin laburiştii premierului Julia Gillard, conform rezultatelor parţiale difuzate de televiziunea publică ABC.

23 afișări
Imaginea articolului Opoziţia conservatoare trece pe primul loc în urma alegerilor din Australia - VIDEO

Opoziţia conservatoare trece pe primul loc în urma alegerilor din Australia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Conservatorii se aflau la cinci mandate distanţă de majoritatea absolută, de 76 de mandate din totalul de 150 din Camera inferioară a Parlamentului, dar potrivit unor responsabili politici, nici unul dintre cele două partide nu pare în măsură să atingă această cifră, în urma unui scrutin foarte strâns.

Pentru prima dată după 1940, Australia ar putea avea un Parlament fără majoritate.

Laburiştii ar trebui, în acest caz, să se îndrepte către Verzi pentru a forma un Guvern.

"Este o seară rea pentru Partidul Laburist. Se pare că trebui să discutăm cu Verzii", a comentat Mark Arbib, un oficial laburist.

Devenită, în iunie, prima femeie premier din istoria Australiei, după ce l-a îndepărtat pe Kevin Rudd de la conducerea Partidului Laburist, Gillard, în vârstă de 48 de ani, o fostă avocată, hotărâtă şi eficientă, a decis atunci să convoace alegeri anticipate, pentru a profita de o cotă foarte bună în sondaje.

Dar, spre sfârşitul campaniei, s-a redus diferenţa între ea şi rivalul său, conservatorul Tony Abbott, în vârstă de 52 de ani.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici