Opoziţia din Austria contestă restricţiile şi ameninţarea privind vaccinarea, denunţând "dictatura"

Partidele de opoziţie pregătesc proteste masive, sâmbătă, la Viena, în contextul noii carantine generale decise de cancelarul Alexander Schallenberg şi a ameninţării cu impunerea vaccinării, liderul Partidului Libertăţii (FPÖ) avertizând că în Austria este "dictatură".

1341 afișări
Imaginea articolului Opoziţia din Austria contestă restricţiile şi ameninţarea privind vaccinarea, denunţând "dictatura"

Sursa foto: Mediafaxfoto

Cancelarul Austriei, Alexander Schallenberg, a anunţat vineri, pe fondul criticilor, o carantină generală de zece zile, cu posibilitatea prelungirii încă zece zile. Schallenberg a luat decizia după ce fusese criticat că impusese restricţii doar pentru persoanele nevaccinate. "După data de 13 decembrie, nu va mai exista carantină pentru persoanele vaccinate sau vindecate", a afirmat Schallenberg, conform publicaţiei Die Presse.

Restricţiile de circulaţie se vor aplica de luni pentru toate persoanele din Austria, inclusiv pentru vaccinaţi. Vor avea voie să iasă din case doar pentru a merge la serviciu, la magazinele alimentare, la farmacii sau la centrele de vaccinare. Şcolile rămân deschise doar teoretic, în condiţiile în care părinţii sunt îndemnaţi să ţină copiii acasă, de unde vor face cursuri online. Doar elevii care nu au acces la sistemul online pot merge la şcoli, unde trebuie să poarte măşti.

În plus, cancelarul Alexander Schallenberg a lansat încă o propunere controversată. Susţine, în ceea ce este o premieră, că va fi instituită obligativitatea vaccinării de la 1 februarie, însă presa austriacă aşteaptă detalii despre acest plan controversat, cel mai probabil fiind vorba doar de impunerea vaccinării pentru anumite categorii, în funcţie de vârstă şi profesie. Planul controversat va trebui aprobat de Parlamentul de la Viena.

"Începând de astăzi, Austria este dictatură", a reacţionat imediat Herbert Kickl, liderul Partidului Libertăţii (FPÖ, extremă-dreapta), citat de publicaţia Kronen Zeitung.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici