Opt persoane, între care cinci angajaţi ai ziarului The Sun, arestate în Marea Britanie pentru corupţie

Cinci ai angajaţi ai tabloidului The Sun, un poliţist, un militar şi o angajată a Ministerului Apărării au fost arestaţi sâmbătă în Marea Britanie, în cadrul unei anchete privind mită dată poliţiei şi unor membri ai administraţiei, pe fondul scandalului interceptărilor.

174 afișări
Imaginea articolului Opt persoane, între care cinci angajaţi ai ziarului The Sun, arestate în Marea Britanie pentru corupţie

Opt persoane, între care cinci angajaţi ai ziarului The Sun, arestate în Marea Britanie pentru corupţie

Cinci bărbaţi cu vârste cuprinse între 45 şi 68 de ani, suspectaţi în special de corupţie, au fost arestaţi la domiciliile lor din Londra şi în comitate vecine, a anunţat Scotland Yard, într-un comunicat, fără a preciza identitatea lor.

Un ofiţer de poliţie de 39 de ani, o angajată a Ministerului Apărării de aceeaşi vârstă şi un militar de 36 de ani au fost de asemenea arestaţi.

News Corporation, trustul lui Rupert Murdoch din care face parte şi The Sun, a precizat că cinci dintre cele opt persoane sunt "angajaţi ai ziarului".

Conform postului Sky News, este vorba despre cinci membri de rang înalt ai redacţiei ziarului, între care un redactor şef adjunct şi responsabilul de reportaje.

Ministerul Apărării a refuzat să facă vreun comentariu "privind investigaţii în curs".

Poliţia, care anchetează "plăţi ilegale către poliţişti şi membri ai administraţiei" de către jurnalişti, în schimbul unor informaţii, a percheziţionat domiciliile şi birourile lor.

Anchetatorii au acţionat pe baza unor elemente furnizate în principal de News Corporation.

"News Corporation rămâne hotărâtă să facă în aşa fel încât practicile inacceptabile ale unor indivizi pentru a obţine informaţii, care s-au putut petrece în trecut, să nu se mai repete", a subliniat trustul într-un comunicat.

La sfârşitul lui ianuarie, poliţia a arestat deja patru jurnalişti sau foşti jurnalişti de la The Sun şi un poliţist, în cadrul acestei anchete.

Investigaţiile privind suspiciuni de corupţie, numite "Operation Elveden", sunt efectuate în paralel cu ancheta privind interceptările telefonice ("Operation Weeting"), care a determinat închiderea tabloidului News of the World, parte a aceluiaşi trust.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici