Oraşul piraţilor somalezi, ocupat de islamişti

Militanţii islamişti somalezi au preluat controlul, duminică, asupra principalei ascunzători a piraţilor din portul Harardere, situat la câteva sute de kilometri nord de Mogadishu, au declarat locuitorii.

47 afișări
Imaginea articolului Oraşul piraţilor somalezi, ocupat de islamişti

Oraşul piraţilor somalezi, ocupat de islamişti (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Membrii Hezb Al-Islam avansau de mai multe săptămâni şi au preluat controlul oraşului situat la circa 500 de kilometri de capitală, fără confruntări cu piraţii.

"Piraţii au părăsit oraşul în această dimineaţă după ce au fost informaţi că vor veni islamiştii. Am văzut militanţi înarmaţi intrând în oraş cu circa zece vehicule blindate", a povestit Abdulkadir Hasan, un locuitor din Harardere contactat prin telefon de AFP.

"Nu a fost nicio luptă pentru că islamiştii nu au întâmpinat rezistenţă", a adăugat el.

Potrivit unui alt martor, Ahmed Hasan Tubey, miliţiile strigau "Alahu Akbar" (Allah este mare) şi au ocupat postul de poliţie şi alte poziţii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici