Organizatorul atentatelor de la metroul din Moscova, ucis sâmbătă în Daghestan

Forţele de securitate ruse au ucis sâmbătă în Daghestan, o republică instabilă din Caucazul rus, un lider rebel suspectat că a organizat dublul atentat comis la 29 martie împotriva metroului din Moscova, soldat cu 40 de morţi, a anunţat Comitetul naţional antiterorist.

78 afișări
Imaginea articolului Organizatorul atentatelor de la metroul din Moscova, ucis sâmbătă în Daghestan

Organizatorul atentatelor de la metroul din Moscova, ucis sâmbătă în Daghestan (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Magomedali Vagabov a fost ucis în timpul unei confruntări cu forţele de securitate în cursul căreia alţi patru insurgenţi au murit, a precizat comitetul, într-un comunicat difuzat de agenţiile de presă ruse.

Dublul atentat împotriva metroului din Moscova, atribuit unor femei-kamikaze, s-a soldat cu 40 de morţi şi peste 100 de răniţi.

"Vagabov era organizatorul atacurilor sinucigaşe împotriva metroului din Moscova, era implicat activ în recrutarea de tineri pentru clandestinitate şi a organizat antrenamentul atacatorilor sinucigaşi", a afirmat comitetul.

Conform anumitor informaţii, Vagabov era soţul lui Mariam Şaripova, una dintre femeile-kamikaze de la metroul din Moscova, însă autorităţile nu au confirmat oficial acest lucru.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici