Osama ben Laden a înregistrat un nou mesaj adresat europenilor - VIDEO

Liderul reţelei al-Qaida, Osama ben Laden, le cere ţărilor europene, într-un mesaj audio publicat vineri, să îşi retragă trupele din Afganistan, a anunţat SITE, centrul american de supraveghere a site-urilor islamiste.

29 afișări
Imaginea articolului Osama ben Laden a înregistrat un nou mesaj adresat europenilor - VIDEO

Osama ben Laden a înregistrat un nou mesaj adresat europenilor (Imagine arhivă: Mediafax Foto/AFP)

Acest mesaj, postat pe forumuri jihadiste şi cu o durată de aproape cinci minute, este însoţit de o imagine fixă a lui Osama ben Laden. El este subtitrat în limbile engleză şi germană, precizează SITE.

Reţeaua al-Qaida a adresat în ultima săptămână trei mesaje Germaniei. Acestea îl prezintă de fiecare dată pe "Abu Talha", un german de origine marocană cunoscut de serviciile de securitate germane ca Bekkay Herrach, în vârstă de 32 de ani, originar din Bonn.

Ultimul a fost publicat vineri şi a reiterat ameninţările împotriva Germaniei înainte de alegerile legislative de duminică. Acesta nu include ameninţări specifice cu atentate, dar, potrivit centurlui de supraveghere a site-urilor islamiste IntelCenter, "ameninţarea cu un atac din partea al-Qaida sau a unor persoane afiliate în Germania sau împotriva intereselor germane din străinătate (se situează) la un nivel ridicat".

Cel mai recent mesaj audio al liderului reţelei al-Qaida, Osama ben Laden, fusese difuzat de site-ul As-Sahab la două zile după comemorarea a opt ani de la atentatele de la 11 septembrie din SUA, revendicate de mişcarea sa, care s-au soldat cu moartea a 3.000 de persoane.

El a cerut atunci poporului american să exercite presiuni asupra Casei Albe pentru a pune capăt războaielor din Irak şi din Afganistan, în schimbul opririi atacurilor sale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici