OSCE afirmă că membri ai organizaţiei au fost privaţi de libertate în Doneţk şi Luhansk

Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) a declarat că depune eforturi pentru a asigura eliberarea unui număr de membri ai Misiunii Speciale de Monitorizare (SMM) care au fost reţinuţi în estul Ucrainei.

869 afișări
Imaginea articolului OSCE afirmă că membri ai organizaţiei au fost privaţi de libertate în Doneţk şi Luhansk

"OSCE este extrem de îngrijorată de faptul că un număr de membri ai misiunii naţionale SMM au fost privaţi de libertate în Doneţk şi Luhansk. OSCE utilizează toate canalele disponibile pentru a facilita eliberarea personalului său", a declarat organizaţia, ca răspuns la o întrebare, adăugând că nu poate oferi mai multe detalii în acest moment.

Separatiştii susţinuţi de Moscova controlează de aproape opt ani regiunile sud-estice ucrainene Doneţk şi Luhansk, cunoscute în mod colectiv sub numele de Donbas.

OSCE este cea mai mare organizaţie interguvernamentală regională orientată spre securitate din lume, cu statut de observator în cadrul Organizaţiei Naţiunilor Unite.

Mandatul său include aspecte precum controlul armelor, promovarea drepturilor omului, libertatea presei şi alegeri libere şi corecte.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici