OSCE: Alegerile parlamentare din Rusia nu au respectat standardele democratice

Observatorii Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) au anunţat, luni, că alegerile parlamentare din Rusia, câştigate de partidul preşedintelui Vladimir Putin, "nu au fost corecte".

3 afișări
Imaginea articolului OSCE: Alegerile parlamentare din Rusia nu au respectat standardele democratice

OSCE: Alegerile parlamentare din Rusia nu au respectat standardele democratice

"Alegerile pentru Duma de Stat a Federaţiei Ruse desfăşurate la 2 decembrie nu au fost corecte şi nu au întrunit multe dintre standardele OSCE şi ale Consiliului Europei", se arată într-un comunicat oficial.

Şi Uniunea Europeană a criticat modul în care s-au desfăşurat alegerile din Rusia, subliniind că libertatea de expresie şi de întrunire au fost încălcate.

"Am observat încălcări ale unor drepturi elementare", a declarat Benita Ferrero-Waldner, comisarul UE pentru Relaţii Externe.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici